Search
Close this search box.

Veter povzročal nevšečnosti na Koroškem. Arso izdal rumeno opozorilo

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je veter povzročal težave na Koroškem.
Fotografija je simbolična

V Podvelki so tako ostali brez električne energije. O vetrolomu pa so poročali iz Slovenj Gradca, Radelj ob Dravi in Ribnice na Pohorju.

Za danes ARSO izdal rumeno opozorilo, saj bodo danes do večera na Primorskem in Notranjskem sunki južnega vetra presegali hitrost 70 km/h.

Napoved vremena: Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo obilnejše v zahodni Sloveniji, na vzhodu bo do večera dežja malo. Meja sneženja bo večinoma na nadmorski višini okoli 1500 m, po nekaterih alpskih dolinah pa bi se lahko ob močnejših padavinah spustila do dolin. Na Primorskem in Notranjskem bo pihal zmeren do močan južni veter, drugod pa bo veter prehodno nekoliko oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 3 °C.

Zvečer se bo pas dežja od zahoda razširil proti vzhodni Sloveniji, lahko tudi zagrmi. Ponoči bodo padavine hitro oslabele in do jutra večinoma ponehale, jasnilo se bo. Veter se bo umiril. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli 1 °C.

Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo ostalo v zahodnih krajih, kjer bodo možne manjše plohe. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 9 do 14, na severozahodu okoli 6 °C.

Obeti: V nedeljo bo deloma sončno, predvsem v zahodni Sloveniji se bodo še pojavljale krajevne plohe.

V ponedeljek se bo spet pooblačilo. Ponekod na zahodu lahko občasno rahlo dežuje.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki vpliva na vreme pri nas. Nad naše kraje z močnim južnim vetrom doteka zelo vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno in deževno, ponekod v Alpah bo snežilo do dolin. V krajih vzhodno od nas bo padavin malo. Ob severnem Jadranu bo pihal zmeren do močan jugo, ob prehodu vremenske fronte se bodo zvečer pojavljale nevihte.

Jutri se bo jasnilo, več oblačnosti bo ostalo v Alpah, kjer se bodo še pojavljale manjše plohe. Veter bo oslabel.

Vir: ARSO

Dogodki

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je veter povzročal težave na Koroškem.