Več ovadenih zaradi suma podkupovanja ter oškodovanja občinskih in državnih sredstev

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Celje so zaradi suma storitve kaznivih dejanj jemanja in dajanja podkupnin in oškodovanja občinskih in državnih proračunskih sredstev ovadili več fizičnih in pravnih oseb, povezanih z izvajanjem javne gospodarske dejavnosti v dveh občinah na Celjskem. Podrobnosti preiskave bodo predstavili v četrtek..

Kot so danes sporočili iz PU Celje, so kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Celje zaključili obsežno kriminalistično preiskavo sumov korupcijskih kaznivih dejanj pri izvajanju javne gospodarske dejavnosti v dveh občinah na Celjskem. Pri tem so po navedbah policije “dokazali visoko oškodovanje občinskih in državnih proračunskih sredstev”.

Preiskavo bo na novinarski konferenci, ki je sklicana za četrtek v prostorih PU Celje, predstavil vodja oddelka za gospodarsko kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Celje Ervin Stojnšek. Hkrati bo o preiskovanju korupcijskih kaznivih dejanj na območju celotne Slovenije spregovoril Damijan Knavs iz sektorja za gospodarsko kriminaliteto uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.