Včeraj so ceste terjale dve življenji

V torek ob 12.20 se je na glavni cesti Ljubljana-Litija zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 23-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Prometna nesreča s smrtnim izidom se je v torek zvečer zgodila tudi na območju Bohorja.

Prva nesreča se je je zgodila, ko je 23-letni voznik osebnega vozila vozil v smeri Litije. V desnem ovinku je trčil v odbojno ograjo na desni strani vozišča, nakar ga je odbilo na nasprotno stran ceste, kjer je trčil v odbojno ograjo in od tu nazaj na vozišče. Takrat je v nasprotni smeri pripeljal 38-letni voznik kombiniranega vozila, v katerega je voznik osebnega vozila trčil, nato je osebno vozilo odbilo še v podporni zid železniške proge. Voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Huda prometna nesreča se je v torek zvečer zgodila tudi na območju Doropolja-Planina pri Sevnici, so sporočili s Policijske uprave Celje. Voznik osebnega vozila je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu pa je bil poškodovan.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 129 prometnih nesreč – poleg omenjenih, v katerih sta dve osebi umrli-, se je šest nesreč končalo z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 45 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 35-krat posredovali na javnih krajih in 10-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, deset vlomov, po štiri grožnje in povzročitve telesne poškodbe, po tri ponarejanja listin in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja ter po en poskus uboja in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 9 oseb, in sicer 5 na območju PU Koper, 3 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Celje. Med njimi smo obravnavali največ, 5 državljanov Kosova, ter po 2 Afganistana in Albanije.

Vir: STA, www.policija.si, PU Celje