V Velenju voznik z 2,7 promila alkohola v krvi povzročil hudo prometno nesrečo

  • Rok Oblak

Znane so podrobnosti prometne nesreče, ki se je zgodila včeraj, 26. 6. 2019 ob 14.50 uri v Velenju na Šaleški cesti, v križišču za Gorico.

Kot smo že poročali včeraj, je 61-letni voznik osebnega vozila vozil po Šaleški cesti, iz smeri Kidričeve proti Goriški cesti. V križišču z Goriško cesto in cesto v Šalek, je pri zeleni luči zavijal v levo, pri tem ni spustil mimo osebnega vozila, s katerim je iz nasprotne smeri pripeljal 37-letni voznik, ki je vozil naravnost.

Vozili sta nato trčili, po trčenju pa je vozilo 37-letnika odbilo v desno izven vozišča, kjer je na pločniku za pešce najprej trčil v drog semaforja, nato pa še v dva pešca, oba stara 18 let.

Pešca sta se v trčenju hudo poškodovala, 37-letni voznik pa lažje. 61-letni voznik v trčenju ni bil poškodovan, preizkus z alkotestom pa je zanj pokazal 2,7 promila alkohola v krvi.

Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator na vozilih, sanirali cestišče ter odstranili vozili. Hudo poškodovana pešca, oba sta stara 18-let so oskrbeli ter prepeljali v Splošno bolnišnico Celje reševalci NMP Velenje.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so samo včeraj obravnavali šest pijanih voznikov, zato znova opozarjajo, da alkohol in vožnja nikakor ne gresta skupaj. Še posebej v teh vročih poletnih dneh.

VIR: Policijska uprava Celje

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila