V torkovi prometni nesreči na štajerski avtocesti umrl povzročitelj nesreče

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 307 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.
Knmedia.net

Prometna nesreča se je zgodila okoli pol enajstih dopoldne na avtocesti med odsekoma Celje Center in Lopata. Povzročil jo je 61-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom. V prometni nesreči so bila udeležena štiri tovorna vozila.

61-letni voznik, ki je vozil po desnem prometnem pasu je je silovito trčil v madžarsko tovorno vozilo, katerega voznik je pred njim ustavil zaradi stoječe kolone, ki je nastala zaradi jutranje prometne nesreče na ljubljanskem območju. Po trčenju je madžarsko tovorno vozilo odbilo še v tovorno vozilo slovenskega voznika ter nato še v tovorno vozilo slovenske voznice. V trčenju je tovorno vozilo povzročitelja zagorelo, ogenj se je razširil še na drugo madžarsko tovorno vozilo.

61-letni madžarski voznik, povzročitelj prometne nesreče, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju prometne nesreče. Ostali trije udeleženi vozniki niso bili poškodovani.

Ogled kraja prometne nesreče, ki sta se ga udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka, so opravili policisti Specializirane enote avtocestne policije Celje. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta na omenjenem odseku dobre tri ure zaprta za ves promet.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije