V snežnem plazu na območju Solčave poškodovani dve osebi

Danes okoli 11.30 ure se je na Turskem žlebu sprožil snežni plaz in zasul dve osebi, ki sta bili v nesreči lažje poškodovani. Kot je za STA pojasnila tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin, se je vse dobro končalo, saj je poškodovana našla reševalna služba, enega so prepeljali v bolnišnico.
loose-snow-avalanches-16181_1920
Fotografija je simbolična

Ena zasuta oseba se je rešila sama, drugo so, slabo odzivno, iz plazu rešili, so zapisali na Centru za obveščanje. Kot so navedli, so poškodovani pomoč nudili prisotni na kraju. Gorski reševalci Gorske reševalne službe Celje in ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske so poškodovano oskrbeli, z vitlom potegnili v helikopter in prepeljali v celjsko bolnišnico.

Drugo poškodovano osebo je brniška dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem odpeljala iz Okrešlja v Logarsko dolino. Območje plazu so z lavinskimi psi preventivno sondirali še celjski, tržiški in mariborski gorski reševalci.

Na širšem območju Turskega žleba se je v času, ko se je sprožil plaz, po informacijah policije zadrževalo 11 planincev in turnih smučarjev.

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.