V Slovenj Gradcu se je hudo poškodoval kolesar. V Logarski dolini pa mladoletnik, ki je zdrsel po skalah dobrih 8 metrov globoko

S PU Celje so danes sporočili, da se je v soboto na območju Slovenj Gradca hudo poškodoval kolesar. V Logarski dolini pa v nedeljo mladoletnik.

Okoli 18. ure so bili policisti obveščeni, da je na relaciji s Kop proti Legnu, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padel 57-letni kolesar.

Hudo poškodovanega kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju.

V nedeljo okoli 13. ure pa so bili policisti obveščeni o gorski nesreči. V Logarski dolini, pri slapu Palenk, se je huje poškodoval mladoletni belgijski državljan, ki bil v skupini skavtov in vodnikov na ogledu slapu.

Mladoletnik je plezal po skalah na slapišču, kjer mu je zdrsnilo in je zdrsel po skalah dobrih 8 metrov globoko. Hudo poškodovanega mladoletnika so oskrbeli reševalci, nato so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Dogodki