V Slovenj Gradcu poškodovan kolesar, na Ravnah avto zapeljal na robnik. Gasilci posredovali tudi v Vuzenici in na Prevaljah

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli koroški gasilci danes kar precej dela. Do zdaj so posredovali že v štirih oblinah pri štirih različnih intervencijah. Pomagali so poškodovanemu kolesarju, pri gašenju saj v dimniku in nazaj na cesto postavili nasedlo vozilo. Žal pa bili prisotni tudi pri neuspešni reanimaciji,

Ravne na Koroškem

Ob 10.42 je na ulici Ob Suhi na Ravnah na Koroškem osebno vozilo zapeljalo z vozišča na robnik. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so s tehničnim posegom nasedlo osebno vozilo postavili nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Prevalje

Ob 16.04 so v naselju Stare sledi na območju Občine Prevalje zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Prevalje so goreče saje pogasili, očistili dimnik, prezračili prostore ter jih temeljito pregledali s termovizijsko kamero.

Slovenj Gradec

Ob 16.28 se je v naselju Gmajna na območju MO Slovenj Gradec pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Slovenj Gradec so nudili pomoč pri prenosu in oskrbi ponesrečenca reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, ki so ga nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Vuzenica:

Pri tem naj še omenimo, da so v dopoldanskih urah vuzeniški gasilci, člani PGD Vuzenica nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oživljanju obolele osebe. Posredovala je tudi posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor, ki pa zaradi neuspešne reanimacije osebe ni prepeljala v nadaljnjo oskrbo v UKC.

Vir: SPIN

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije