V Slovenj Gradcu gasilci iz zaklenjenega avtomobila rešili dojenčka. Na območju PU Celje pri omejitvi hitrosti 50 km/h vozil 110 km/h

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj pri izvajanju meritev hitrosti v Celju, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom za naselje omejena na 50 km/h, ob 14.36 uri, v času prometne konice, obravnavali 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil kar 110 km /h. Voznik, ki je vozil iz smeri Celja proti Levcu, je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje v naselju za najmanj 54 km/h.

Neodgovornemu vozniku so prometni policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Voznik bo predlagan v postopek na Okrajno sodišče v Celju. Za omenjeno kršitev je predpisana globa 1.200 € in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, so pojasnili na PU Celje.

Vse udeležence cestnega prometa policisti znova opozarjajo na dosledno spoštovanje predpisov, povezanih s hitrostjo, še posebej v naseljih, in ob prometnih konicah, ko je na cesti veliko različnih udeležencev, saj je vožnja z neprilagojeno hitrostjo še vedno eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč.

Slovenjgraški gasilci pa so preko Facebooka sporočili, da so na pomoč priskočili mamici in iz avta rešili dojenčka. Ob 10.05 se je na parkirnem prostoru pred Zdravstvenim domom v Slovenj Gradcu občanki zaklenil avto, v katerem so ostali ključi in dojenček. Gasilci PGD Slovenj Gradec so s tehničnim posegom odprli vozilo in iz njega rešili otroka, so navedli.

Vir: PGD Slovenj Gradec, PU Celje