V reki Soči utonil deček

Primorske novice poročajo, da je pri starem jezu v Solkanu popoldne utonil mladi kopalec iz Ljubljane, star okrog deset let. Preiskava nesreče pa je še v teku.
river-981115_1920
Fotografija je simbolična

Kot navajajo na spletni strani Primorskih novic je dečka pri prečkanju Soče presenetila njena narasla voda, zato ni uspel priplavati na drugo stran struge, ampak so ga brzice odnesle naprej v smeri Italije.

Po besedah očividcev so v vodo takoj poskakali domačini, ki so ga skušali rešiti, a jim to žal ni uspelo. Prihiteli so novogoriški in goriški gasilci ter potapljači DPD Soča Nova Gorica, ki so dečka kmalu našli v strugi in ga prinesli na kopno. Tam so ga oživljali, a žal neuspešno.” še pišejo Primorske novice.

Preiskava dogodka je še v teku, zato bo več informacij s strani novogoriških kriminalistov, kako je prišlo do tragične nesreče, znanih jutri.

Spletni portal 24ur.com pa poroča, da so jim za njihov portal v Kajak centru (KC) Solkan, v bližini katerega se je zgodila nesreča, dejali, da deček z družino ni bil njihov gost, oziroma so se tam mudili v lastni režiji. “Deček z nami nima nič, razen da je uporabljal območje kopalnih voda,” je za 24ur.com povedal Andrej Humar iz centra ter dodal, da gre za veliko tragedijo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.