V Radljah se je huje poškodoval 65-letni moški, v Slovenj Gradcu so policisti obravnavali vinjenega voznika in tatvino

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 247 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih. 14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 23 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so včeraj na območju PU Celje obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Na območju Slovenj Gradca so včeraj zvečer obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli vozilo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Na PU Celje vse voznike ponovno pozivajo, naj ne sedajo za volan, če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom kakršnihkoli psihoaktivnih snovi. “Takšna ravnanja so izredno nevarna za voznike same, še posebej pa za ostale udeležence v cestnem prometu.”

Kriminaliteta

V Slovenj Gradcu je neznani storilec iz skladišča odtujil gradbene lestve.

V Celju je neznani storilec iz nezaklenjenega vozila izkoristil nepazljivost lastnika in mu iz vozila odtujil gotovino.

V Celju je bil v trgovini zaloten moški, ki je poskušal odtujiti dve videokameri, katere je skril v prirejeno vrečko. Policisti bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo.

Na Golteh je neznani storilec odtujil električne vodnike ter navitja na transformatorju.

Na območju Radelj ob Dravi so policisti in kriminalisti obravnavali nesrečo pri delu, v kateri je bil huje poškodovan 65-letni moški. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin nastanka nesreča v zvezi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.