V Radljah policisti obravnavali poskus vloma v hišo, na Ravnah vlom. Storilec odtujil pištolo za omamljanje živali

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 930 klicev občanov. 221 klicev je bilo interventnih, pet nujnih. 41 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 81 s področja prometne varnosti in 61 s področja javnega reda in miru. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami ter 35 z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so minuli konec tedna ukrepali v 41. primerih.

V petek so policisti v Radljah ob Dravi opravili ogled kraja poskusa vloma v stanovanjsko hišo. Tudi žalski policisti so opravili ogled poskusa vloma v gostinski lokal, odtujenega ni bilo nič, je pa na objektu nastala škoda za okoli 1.000 evrov. Vlomljeno je bilo v počitniško hišico v Laškem. Tudi v tem primeru je bila premetana notranjost objekta, vendar ni bilo nič odtujenega.

Celjski policisti so prav tako v petek obravnavali dve tatvini artiklov manjše vrednosti v trgovinah v Celju. V Slovenskih Konjicah so policisti obravnavali tatvino mobilnega telefona. V Vojniku so nepridipravi s hodnika stanovanjskega bloka odtujili medicinski pripomoček za pomoč pri hoji.

V soboto je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Ravnah na Koroškem. Storilec je pregledal notranjost in odtujil pištolo za omamljanje živali. Na počivališču Lopata so celjski policisti obravnavali tatvino 700 litrov dizelskega goriva iz rezervoarja parkiranega tovornega avtomobila.

Vir: PU Celje