V prometni nesreči v Slovenj Gradcu poškodovane tri osebe, v okolici Ormoža umrl 51-letni voznik

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je včeraj zvečer pripetila prometna nesreča v Slovenj Gradcu. Po podatkih Generalne policijske uprave pa so slovenske ceste terjale novo smrtno žrtev.

Slovenj Gradec

Včeraj okoli 20.30 sta na cesti Slovenj Gradec–Kotlje, v naselju Stari trg, občina Slovenj Gradec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali motorne tekočine ter pomagali reševalcem ZRC Koroške-enote NMP Slovenj Gradec pri oskrbi treh poškodovanih oseb.

Z reševalnim vozilom so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Slovenj Gradec. Cestišče so počistili dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ormož

V petek ob 18.10 se je na regionalni cesti izven naselja Libanja v občini Ormož zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 51-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 51-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Mihalovcev proti Libanji. V ostrem desnem ovinku je na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, ter zapeljal v levo izven vozišča, kjer je trčil v betonski propust. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Kronika v zadnjih 24 urah

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 143 prometnih nesreč, 11 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 62 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 41-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 14 vlomov, en rop, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, dve ponarejanji listin, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in eno ponarejanje denarja.

Vir: SPIN, STA