V prometni nesreči v Radljah ob Dravi poškodovan voznik električnega skiroja

Na območju PU Celje so policisti obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 235 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in devet s področja javnega reda in miru.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obravnavali ob 10.50 uri v Trnovljah pri Celju. V njej sta bila udeležena 73. letni voznik osebnega vozila in 68. letni kolesar.

Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Celja proti Bukovžlaku. V Trnovljah je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v kolesarja, ki je v križišču po kolesarki stezi prečkal vozišče. Voznik kolesa je bil odpeljan v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da se je huje telesno poškodoval in ostal na zdravljenju. Zoper voznika osebnega vozila bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami so obravnavali na območju Žalca in Radelj ob Dravi.

Prvo prometno nesrečo so obravnavali ob 11. uri na območju Velike Pirešice, v njej sta bila udeležena voznika tovornega vozila in voznik osebnega vozila. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v voznika osebnega vozila, ki se je lažje telesno poškodoval.

Drugo prometno nesrečo so policisti obravnavali ob 19. uri na območju Radelj ob Davi, v nesreči sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik električnega skiroja. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je izsilil prednost vozniku električnega skiroja, ki se je lažje telesno poškodoval.