V prometni nesreči pri Soteski umrl motorist, v Mežici se je huje poškodovala kolesarka

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je danes v Mežici huje poškodovala kolesarka. V prometni nesreči, ki se je dopoldne zgodila pri Soteski na cesti med Bledom in Bohinjem, pa je umrl slovenski motorist.

Mežica

Ob 12.09 je v naselju Breg padla kolesarka. Huje poškodovano kolesarko so na kraju oskrbeli reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Kranj

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, je motorist v gostem prometu prehiteval kolono vozil in trčil v osebni avtomobil, ki je vozil v isti smeri. Motorist je umrl, v osebnem vozilu tujca pa so eno osebo preventivno odpeljali na pregled v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo, da je bil za nesrečo kriv motorist.

Cesta Bled-Bohinj je bila zaradi nesreče nekaj časa zaprta, zdaj pa je spet odprta, ostaja pa krajša kolona, ki se zmanjšuje. Z gorenjske avtoceste medtem še vedno poročajo o zastojih.

Kranjski policisti sicer poročajo, da je na gorenjski avtocesti še vedno precejšnja gneča. Po informacijah prometno-informacijskega centra je pred predorom Karavanke proti Avstriji desetkilometrski zastoj. Kolona vozil je od uvoza Lipce proti predoru Karavanke naprej, občasno selektivno izločajo vozila na Lipcah za smer Jesenice. Policisti domačinom priporočajo izvoz že v Lescah.

Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je medtem kolona vozila dolga šest kilometrov, predor v tej smeri pa občasno zapirajo.

Vir: SPIN, STA