V prometni nesreči pri Čepljah umrl 26-letni motorist

Na regionalni cesti izven naselja Čeplje v občini Kočevje se je v soboto okoli 15.30 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 26-letni motorist. Ta je v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh, nato pa trčil v osebni avtomobil 31-letnega voznika iz Sežane, ki je pripeljal nasproti.
nesreča

Voznik motornega kolesa je sicer uporabljal zaščitno motoristično opremo, a je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Policisti so opravili ogled kraja nesreče, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na PU Ljubljana vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti. To velja zlasti sedaj, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, po zimskem obdobju pa je lahko na vozišču še veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa.

Obenem naj se motoristi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še niso na ravni iz prejšnjega leta.

Posebno pozornost pa naj motoristom namenjajo tudi vozniki osebnih in tovornih vozil, še svetujejo na PU Ljubljana.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.