V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl otrok

V hudi prometni nesreči, ki se je nekaj pred 15. uro zgodila na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane, je na kraju nesreče umrl otrok, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V nesreči je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil voznice pred njim, otrok pa je bil potnik v tem vozilu.
candle-2038736_1920

Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je v nesreči umrl sedemletni otrok iz osebnega vozila, še en otrok in mama pa sta poškodovana.

Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli ponesrečence iz osebnega vozila, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oživljanju in oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Huje poškodovano 38-letno voznico so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Njeno življenje je še vedno ogroženo. Prav tako je bil poškodovan še drugi otrok v osebnem vozilu, ki po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen.

V nesreči 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Kraj nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Okoliščine nesreče pristojni še preverjajo. O vseh ugotovitvah ogleda in okoliščinah prometne nesreče bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Primorska avtocesta, ki je bila zaradi hude prometne nesreče več ur zaprta, je ponovno prevozna.

Vir: STA, SPIN

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.