V prometni nesreči na gorenjski avtocesti umrla sopotnica. Na pomurski avtocesti umrl voznik osebnega avtomobila

V silovitem čelnem trčenju dveh osebnih avtomobilov na gorenjski avtocesti je danes okoli 12. ure umrla sopotnica v enem od vozil.

Povzročitelj nesreče je v Podtaboru zapeljal v napačno smer na izvozni krak, namenjen izključevanju prometa z avtoceste proti Tržiču. Umrla je potnica v avtomobilu drugega udeleženca, so sporočili kranjski policisti.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so očividci prometne nesreče ponesrečenko pred prihodom gasilcev in reševalcev že oživljali, vendar je kljub posredovanju preminula na kraju. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeni osebi iz vozil, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem in očistili po vozišču iztekle motorne tekočine.

Povzročitelj, ki je bil v avtomobilu sam, se je v nesreči poškodoval, prav tako voznik drugega avtomobila. Enega je v zdravstveno ustanovo prepeljal helikopter Slovenske vojske, drugega pa so odpeljali z reševalnim vozilom.

Za oba udeleženca je bil odrejen strokovni pregled, za avtomobil povzročitelja pa tudi izvedeniški pregled. Prometni policisti o nesreči vodijo predkazenski postopek, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Izvoz z avtoceste je bil zaradi nesreče nekaj ur zaprt.

Na pomurski avtocesti umrl voznik osebnega avtomobila

Na pomurski avtocesti se je okoli 16. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila.

Do nesreče je prišlo, ko je na poti proti Murski Soboti pred izvozom za Cerkvenjak iz neznanega vzroka zapeljal z vozišča, pri čemer se je vozilo večkrat bočno prevrnilo. Kljub zdravniški pomoči je na kraju nesreče umrl.

Poleg 73-letnega voznika je bila v avtomobilu še sopotnica, ki so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.