V priporu ostal goljuf, ki je za več tisoč evrov oškodoval občanko Dravograda in občana Slovenj Gradca

Policisti Policijske postaje Dravograd so v zadnjih dneh obravnavali moškega, starega 30 let, z območja Ormoža, sicer povratnika pri izvrševanju kaznivih dejanj, ki je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij po 1. odstavku 211. člena Kazenskega zakonika. Samo v mesecu juliju letos je 30-letnik ogoljufal najmanj pet ljudi z območja Koroške ter z ljubljanskega, sevniškega in šmarskega območja.

Občanko z območja Dravograda je z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin pri nakupu vozila oškodoval za 7.500 €. Občanki je pokazal lažno nakazilo kupnine za vozilo, ki naj bi ga izvedel preko spletne banke in ji na njen e-naslov posredoval tudi lažno potrdilo o nakazilu, nakar sta podpisala kupoprodajno pogodbo in uredila še prepis lastništva vozila. Občanka je ostala brez vozila in brez obljubljenega denarja.

Na enak način je pri nakupu vozila za 7.700 € oškodoval občanko z območja Ljubljane ter za 3.200 € občana z območja Slovenj Gradca.

Občana z območja Sevnice je za 800 € ogoljufal pri prodaji električne zapiralke za vino. Prodal mu jo je namreč kljub temu, da je vedel, da ni uporabna. Ko je občan opazil, da zapiralka ne deluje, mu je 30-letni goljuf obljubil, da jo bo popravil in mu jo pripeljal nazaj, česar seveda ni storil.

Za okoli 1.500 € pa je oškodoval podjetje z območja Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, kjer se je s prodajalcem dogovoril za nakup vinarskih strojev, zapiralca za navojne zamaške ter za čistilec steklenic. Prodajalca je prepričal, da je preko spletne denarnice poravnal predračun in mu na službeno elektronsko pošto poslal lažno potrdilo o plačilu nakupa.

Policisti so osumljenemu minuli vikend odvzeli prostost v hotelu na območju Slovenskih goric, ga pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ker teža in način storitve kaznivih dejanj ter njegove osebnostne lastnosti kažejo na to, da bo kazniva dejanja ponavljal, saj so mu edini vir dohodka za preživetje, mu je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Z zbiranjem obvestil so dravograjski policisti ugotovili, da je bil 30-letnik v zadnjih letih obravnavan še za 21 kaznivih dejanj goljufij, tatvin, zatajitev in ponarejanja denarja. Ker je s svojimi ravnanji najverjetneje oškodoval še več ljudi, ki goljufij niso prijavili, jih policisti pozivajo, da to storijo.

Vir: PU Celje