V petek na Koroškem dve prometni nesreči in ena delovna

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je v petek, 17. julija, prišlo na območju Mežiške doline do dveh prometnih nesreč, pri čemer je bila ena oseba prepeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. V Dravogradu pa so obravnavali delovno nesrečo.

Verižno trčenje na Prevaljah

Ob 13.54 je na Trgu na Prevaljah verižno trčilo več osebnih vozil. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so z absorbentom posuli razlite motorne tekočine in očistili okoli 20 metrov vozišča.

Prometna nesreča na Ravnah na Koroškem

Ob 13.15 sta na Javorniku trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Pri tem naj še omenimo, da so poklicni gasilci po nudenju pomoči v prometni nesreči, reševali še ujeto osebo iz dvigala. Ob 15.36 so namreč na Čečovju iz okvarjenega dvigala v večstanovanjskem objektu gasilci KGZ Ravne na Koroškem s tehničnim posegom rešil ujeto osebo.

Delovna nesreča v Dravogradu

Ob 11.50 si je v industrijski coni v Otiškem Vrhu delavec pri delu poškodoval nogo. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Vir: SPIN