V Otiškem Vrhu izsledili šest ilegalnih prebežnikov

V preteklih dneh so policisti PU Celje obravnavali več ilegalnih prestopov države meje. Med drugim so pridržali tudi prebežnike iz Afganistana, ki so jih našli na območju Dravograda.

Včeraj v popoldanskih urah so v Otiškem Vrhu izsledili šest ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana, ki so se v Slovenijo pripeljali skriti v tovornem vozilu. Po podatkih PU Celje so vsi zaprosili za azil.

V bližini Vonarskega jezera so včeraj popoldne izsledili devet ilegalnih prebežnikov, sedem državljanov Iraka in dva državljana Sirije. Postopki z njimi še potekajo. Prav tako so prijeli in pridržali 41-letnega državljana Ukrajine, ki je nameraval prebežnike odpeljati v Avstrijo.

Danes, okoli dveh zjutraj, so v Rogatcu izsledili še osem državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.

Pri tem naj še omenimo, da so policisti v preteklih dneh na območju PU Celje obravnavali več vlomov in tatvin, poškodovanje vozil … Med drugim so tatovi odnesli dva defibrilatorja, različno orodje, gotovino, zbirateljske kovance, prenosni računalnik … O čemer smo pisali TUKAJ.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije