V nesreči s štirikolesnikom pri Mislinji ni šlo za kaznivo dejanje

Preiskava avgustovske prometne nesreče je pokazala, da ni šlo za zapustitev poškodovanega in kaznivo dejanje pomoči storilcu.

4ddc75f1698994d05cf43f2316d7d33a

Preiskava, v javnosti odmevnejše prometne nesreče, v kateri se je huje poškodoval 36-letni sopotnik na štirikolesniku in naj bi jo po neuradnih informacijah povzročil sin predsednice Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu ter po nesreči zapustil kraj nesreče, je zaključena.

Na rtvslo.si so zapisali, da so na PU Celje pojasnili, da so policisti 23-letnega voznika štirikolesnika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, na mariborsko okrajno sodišče pa so podali tudi predlog za začasen odvzem vozniškega dovoljenja, saj je storilec zapustil mesto nesreče, še preden je bil končan ogled kraja prometne nesreče.

V preiskavi (usmerjalo jo je celjsko tožilstvo) so policisti ugotovili, da pri tej prometni nesreči ni šlo za zapustitev poškodovanega, prav tako policija ni ugotovila znakov kaznivega dejanja pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja. Zadevo so kriminalisti zaključili s poročilom tožilstvu, še piše rtvslo.si.

Policist dobil opomin

Pomnimo: Policijska patrulja je bila na kraj prometne nesreče napotena več kot eno uro po tem, ko je OKC prejel obvestilo o nesreči.

Vodja centra je zaradi dolgega odzivnega časa generalnemu direktorju policije predlaga tudi uvedbo disciplinskega postopka za zaposlenega v omenjenem OKC-ju. Disciplinska komisija je ugotovila, da je zaposleni odgovoren za očitano kršitev, zato mu je izrekla disciplinski ukrep oz. opomin, vendar zadeva še ni pravnomočna.

VIR: Rtvslo.si

 

Preberi še:  V Sloveniji nastalo novo gibanje Povežimo Slovenijo

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun