V nesreči pri Medvodah umrl 42-letni voznik osebnega vozila

V prometni nesreči, ki se je dopoldne zgodila na cesti med Medvodami in Kranjem, je umrl 42-letni voznik osebnega vozila. Po doslej zbranih obvestilih je 42-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil proti Medvodam, zapeljal na nasprotno stran ceste in čelno trčil v tovorno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal 36-letni voznik.

V prometni nesreči, ki se je zgodila nekaj pred 9. uro, se je 42-letni voznik tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Gasilci GB Ljubljana, GARS Kranj in PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, tovorno vozilo izvlekli na cestišče in s tehničnim posegom preminulega izvlekli iz vozila.

V odpadle dele vozil je nato trčila še 55-letna voznica osebnega vozila, ki se v nesreči ni poškodovala. Prav tako jo je brez poškodb odnesel 36-letni voznik tovornega vozila.

Kot so zapisali na PU Kranj, so policisti opravili ogled, o vseh ugotovitvah glede okoliščin prometne nesreče bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Cesta med Kranjem in Medvodami je bila zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče zaprta do 13.20, obvoz je bil urejen po vzporednih lokalnh cestah, so še navedli.

Pri tem naj še omenimo, da so se na slovenskih cestah v minulem tednu po podatkih policije zgodile tri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle tri osebe. Slovenske ceste so letos, vključno z današnjo nesrečo, terjale 16 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa prav tako 16, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Vir: STA, SPIN