V nesreči na območju Satahovcev umrl 60-letni voznik mopeda

V križišču za naselje Satahovci na cesti od naselja Krog v smeri Tišine se je popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in mopeda. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznika 60-letnega voznika mopeda, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, si je kraj nesreče ogledal preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Pokojni voznik mopeda je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah in tretja v dobrem tednu dni. V enakem obdobju lani je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč.

Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k previdni in zbrani vožnji ter prilagoditvi hitrosti vožnje razmeram na cesti. Posebno pozornost pa je potrebno nameniti pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil, še opozarjajo policisti.