V nesreči helikopterja v Italiji umrli štirje Slovenci, med njimi tudi 13-letno dekle

V nesreči helikopterja na jugu Italije so danes umrli štirje Slovenci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Gre za člane iste družine, med njimi je tudi 13-letno dekle. V nesreči so umrle še tri osebe, zdravnik in dva pilota, še poroča Ansa.

Nesreča se je zgodila v pokrajini Apulija, helikopter je zjutraj poletel z otoka Tremiti proti Foggii. Dopoldne so poročali, da je izginil z radarjev.

Družina iz Ljubljane je po poročanju Anse v petek prišla na otok Tremiti in bi se morala še isti večer vrniti v Foggio, a so zaradi neugodnih vremenskih razmer polet preložili na danes.

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so za STA povedali, da so v stiku z italijanskimi oblastmi, vendar za zdaj z italijanske strani še nimajo uradne potrditve glede identitete žrtev. Pojasnili so, da preiskava še poteka, teren, kjer se je zgodila nesreča, pa je težko dostopen.

Nesreča se je zgodila v pokrajini Apulija, helikopter je zjutraj poletel s Tremitskega otočja proti Foggii. Dopoldne so poročali, da je izginil z radarjev, nato so po iskalni akciji našli njegove razbitine, preživelih ni bilo.

Gre sicer za helikopter, ki je zagotavljal redno povezavo med Tremitskim otočje in kopnim.

Župan otokov Peppino Calabrese je za medije povedal, da se je dežurni zdravnik z otoka vračal domov, zaradi slabega vremena pa se je v zadnjem trenutku odločil, da gre s helikopterjem namesto s trajektom, na spletni strani poroča časnik Corriere della Sera.

Stik s helikopterjem so izgubili okoli 10.30, ko je letel med krajema Apricena in San Severo. V tem času je bilo vreme na območju slabo, tudi vidljivost je bila slaba.

Takoj so začeli iskalno akcijo, v kateri so sodelovali gasilci, karabinjerji, vojaki in vojaški helikopterji.

Preberite tudi: MZZ še vedno nima potrditve žrtev današnje nesreče v Italiji. Po poročanju POP TV je v nesreči preminil tehnični direktor na Pro Plusu Boštjan Rigler