V nesreči čolna na Novi Zelandiji po verjetnem trčenju s kitom pet mrtvih

V nesreči čolna ob novozelandskem Južnem otoku je danes umrlo pet ljudi. Po prvih navedbah naj bi se plovilo prevrnilo po trčenju s kitom. Nesrečo je preživelo šest ljudi, ki so utrpeli lažje poškodbe, poročajo tuje tiskovne agencije.
candles-492171_1920

Župan kraja Kaikoura, Craig Mackle, je dejal, da je čoln morda trčil v kita. Morski sesalci so na tem območju avtohtoni, morje pa je bilo v času nesreče povsem mirno, je dejal za časnik New Zealand Herald.

Policija te informacije ni želela potrditi, je pa poudarila, da je čoln zagotovo v nekaj trčil. Vendar pa želi najprej zaslišati priče. Nesrečo je preživelo šest potnikov, ki so utrpeli lažje poškodbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah lokalnih predstavnikov se je čoln, na katerem je bilo enajst ljudi, prevrnil v mirnih vodah kmalu po 10. uri zjutraj v zalivu Goose Bay, približno 15 kilometrov južno od Kaikoure.

Skupina naj bi bila na opazovalni ekskurziji, udeleženci pa so pripotovali iz vseh delov Nove Zelandije, da bi opazovali ptice. Reševalci so nesrečo opisali kot tragedijo brez primere, še navaja dpa.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.