V naselju krepko prekoračil hitrost, vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj popoldne izvajali meritev hitrosti v Celju.

Pri izvajanju meritve hitrosti so izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila, ki je pri omejitvi 50km/h, vozil 85 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje v naselju za najmanj 30 km/h. V postopku z njim so še ugotovili, da je vozil
brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 0.27 miligramov alkohola v litru izdihanega  zraka. Vozniku so vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.  Za storjene prekrške je predpisana skupna globa v višini 1.550 € ter stranska sankcija odvzem motornega vozila.

Prav tako so prometni policisti včeraj pri izvajanju meritev hitrosti v Celju, kjer je hitrost vožnje s splošnim pravilom za naselje omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil 117 km/h, kar pomeni, da je ob  upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil  dovoljeno  hitrost vožnje v naselju za najmanj 61 km/h. Tudi zoper njega sledi obdolžilni  predlog.  Za prekršek je prepisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Prekomerna hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato znova pozivajo vse udeležence cestnega prometa, naj upoštevajo omejitve hitrosti, naj bodo pri vožnji strpni in previdni in naj spoštujejo ostale udeležence cestnega prometa.

Vir: PU Celje