Search
Close this search box.

V Milanu med proslavljanjem ubili maroškega navijača

Med slavjem navijačev maroške reprezentance po zmagi Maroka v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju proti Portugalski (1:0) so v italijanskem Milanu po pisanju italijanskih medijev do smrti zabodli moškega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po prvih ugotovitvah je z nožem oziroma ostrim predmetom navijača v soboto zvečer napadla neznana oseba, ki jo policija še išče. Zabodenega navijača so odpeljali v bolnišnico, kjer se mu je po poročanju časnika La Repubblica stanje ponoči poslabšalo. Kasneje je umrl.

Po prvi rekonstrukciji zločina se je žrtev napada po naključju spopadla z drugim moškim, saj je želel pomiriti strasti. Neznanec je nato žrtev zabodel v predel vratu na ulici Corso Buenos Aires.

V Italiji po pisanju dpa živi okoli pol milijona Maročanov, po uspehu severnoafriške reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju je na ulicah številnih mest rajalo na tisoče navijačev. Sobotni incident ni prvi v Italiji, saj so prejšnji teden desničarski skrajneži napadli pristaše maroške reprezentance v Veroni.