V Mariboru poteka intenzivna kriminalistična preiskava glede brutalnega napada na sodnico Danielo Ružić

Napadalca na mariborsko sodnico še iščejo, poškodovana ni v smrtni nevarnosti. Še vedno pa se tudi ugotavlja, ali je napad na Ružičevo povezan z njeno službo ali zasebnim življenjem.
policija

Kot so danes zjutraj sporočili s Policijske uprave Maribor, policija preiskuje sum poskusa umora sodnice Danielo Ružić, ki so jo neznanci pretepli in jo hudo poškodovali.

V zgodnjih jutranjih urah, okoli 1.15, so bili policisti obveščeni, da so neznanci na območju Maribora napadli žensko in jo hudo poškodovali. Poleg policistov so posredovali tudi reševalci, ki so poškodovani pomagali ter jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Po zadnjih podatkih policije poškodovana ni v smrtni nevarnosti.

Nekaj podrobnosti napada je sicer pred kratkim pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl, vendar motiv napada še ni znan, prav tako policija storilce še išče, poteka pa tudi intenzivna kriminalistična preiskava. Prav tako še ugotavljajo, ali je napad na sodnico povezan z njeno službo ali zasebnim življenjem.

Kot poroča STA, je Kolbl tudi potrdil, da je neznani storilec oziroma storilci, morda jih je bilo tudi več, sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič pričakali pred njeno stanovanjsko hišo v okolici Maribora in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, kakšnim, pa na Policijski upravi Maribor zaradi interesa preiskave še ne želijo javno povedati.

Ružičeva je sicer sodila v odmevnih primerih, med drugim v tožbi DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki, gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012.

Policija še vedno poziva vse, ki imajo kakšne informacije ali karkoli vedo o napadu, da pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Vir: STA, Splet

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.