Search
Close this search box.

V Kranju ponoči izbruhnil večji požar: Evakuirali so okoli 67 okoliških stanovalcev (FOTO)

Ponoči je v Kranju zagorela večja starejša zapuščena zgradba. Zaradi požara so evakuirali okoliške prebivalce, poleg zgradbe, ki je popolnoma uničena, pa je poškodovano še eno stanovanje, nekaj vozil in stekla na sosednjih objektih. Gasilci zaradi posameznih žarišč še ostajajo na terenu, zaradi nevarnosti podrtja stavbe pa je Jelenov klanec zaprt.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je požar izbruhnil okoli 23.30, zaznali pa so ga policisti. Evakuirali so okoli 67 okoliških stanovalcev in jim zagotovili namestitev. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, jih je kranjska civilna zaščita začasno namestila v avli občinske stavbe.

Požar so gasili poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in prostovoljni gasilci društev Kranj-Primskovo, Stražišče, Britof, Breg ob Savi, Mavčiče, Kokrica, Suha, Predoslje, Goriče, Golnik, Jošt, Besnica, Žabnica, Podblica ter Trstenik.

Skupaj je bilo na terenu 133 gasilcev in okoli 1. ure jim je požar uspelo omejiti. Ogenj so pogasili, zaradi posameznih žarišč pa nekaj gasilcev še ostaja na terenu. Podatkov o morebitnih poškodovanih na Policijski upravi Kranj nimajo, notranjosti objekta pa še niso pregledali. Tako tudi vzrok požara še ni znan.

Objekt s površino približno 1800 kvadratnih metrov je v celoti zgorel in je popolnoma uničen. Drugi del objekta oziroma sosednji objekt, kjer so stanovanja, so pred požarom obvarovali. Eno stanovanje je sicer poškodovano, ostala so primerna za bivanje. Na okoliške stavbe pa ogenj ni preskočil, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

FOTO: GRS Kranj

Na vseh stavbah na nasprotni strani ceste so bila poškodovana okna, prav tako so bila poškodovana tri osebna vozila, parkirana na parkirišču. V neposredni bližini gorečega objekta je bil na reki Savi poškodovan del hidroelektrarne Gorenjskih elektrarn, so že zapisali na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po podatkih policije obstaja nevarnost, da se uničen objekt, v katerem je zagorelo, podre. Zato je zadrževanje na območju intervencije in v ožji okolici prepovedano, opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Cesta na Jelenovem klancu oziroma Ljubljanski cesti iz smeri Gimnazije Kranj – Globusa in iz smeri železniške postaje proti Jelenovem klancu je zaprta za promet, v obratni smeri pa promet na Savski cesti v smeri železniške postaje poteka enosmerno.