V hudi nesreči tik čez mejo umrl mlad slovenski motorist

31957944_10214799719099283_2277143457921236992_n

Na avstrijskem koroškem, le nekaj kilometrov čez mejo, se je včeraj popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri je mlad slovenski motorist izgubil življenje.

Tragična nesreča se je zgodila na priljubljeni motoristični poti, ki so jo nekateri poimenovali kar “Route 69”, vodi pa od Maribora po Dravski dolini do Dravograda in naprej čez avstrijski Soboth mimo jezera Golica, kot mu pravimo po slovensko, pa nazaj čez avstrijsko štajersko do Maribora. Za motoriste od blizu in daleč je najprivlačnejši vzpon od Labota/Lavamünda proti Golici. In ravno tam se je zgodila nesreča.

22-letni slovenski motorist, ki je po neuradnih podatkih vozil motor z mariborskimi registrskimi oznakami, z njim pa je bila tudi 21-letna sopotnica, se je spuščal z Golice proti dolini. Do nesreče je prišlo, ko je v levem ovinku udaril v robnik, nato pa izgubil nadzor nad motorjem in trčil v betonski zid. Trčenje je bilo za motorista usodno, 21-letno sopotnico pa so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Celovcu.

Nesreča je hudo pretresla slovenske motoriste, ki so mnogi prav tega dne obiskali priljubljeno izletniško točko in nekateri tudi videli prizorišče nesreče. Tragična izguba mladega življenja je prizadela tudi izkušene voznike.

Žal mi je teh mladih ljudi, res. Sem že od svojega 12. leta na motorju, imam 61 let, delam vsaj 16.000 km na leto, pa mi je vsakega mladega žal… žalostno,” ni mogel skriti pretresenosti eden izmed očividcev, ki je ob nesreči tudi pomagal policistom usmerjati promet in ustavljati voznike.

Čeprav je med vozniki enoslednih vozil visoko zavedanje o pomenu varne vožnje in upoštevanju vseh previdnostnih ukrepov, pa je tragični dogodek marsikoga spomnil, da nesreča nikoli ne počiva in se lahko zgodi kljub vsej preventivi.

Več iz istega kraja