V Gabrkah se je hudo poškodoval mladoletni motorist, ki je vozil vinjen in brez izpita. Hudo prometno nesrečo obravnavali tudi v Vrbnem

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 343 klicev občanov. 74 je bilo interventnih, eden nujen. 14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

Včeraj, nekaj čez 16. uro, je v Gaberkah pri Šoštanju, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola padel mladoletni motorist, ki se je pri padcu hudo poškodoval.

Voznik je imel 1,3 promila alkohola v krvi. Vozil je brez vozniškega dovoljenja, pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu motorno kolo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj čez 17. uro so hudo prometno nesrečo obravnavali tudi v Vrbnem, kjer je mladoletni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika osebnega vozila. V trčenju se je voznik kolesa z motorjem hudo poškodoval. Zaradi vožnje brez izpita so mladoletniku zasegli kolo z motorjem.