V eni od zdravstvenih ustanov na območju Policijske uprave Maribor poskus umora

Fotografija je simbolična
Policisti Policijske uprave Maribor so v torek v eni od zdravstvenih ustanov obravnavali poskus umora. Ena od bolnic je okoli 2. ure z vzglavnikom skušala zadušiti drugo bolnico v času, ko je ta spala. Dokončanje kaznivega dejanja sta ji preprečila uslužbenca ustanove, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Bolnica, ki je osumljena poskusa umora, je po navedbah policistov drugo bolnico skušala umoriti na zahrbten način, saj jo je z vzglavnikom skušala zadušiti v času, ko je ta spala in se tudi sicer ne bi mogla braniti pred njo.

Dejanje je opazil službujoči zdravstveni tehnik, ki je skupaj s sodelavcem osumljeno odstranil od oškodovanke, s čimer sta ji preprečila dokončanje kaznivega dejanja, so še navedli na policijski upravi.

V garaži v Biljah eksplodirala peč na kurilno olje, domačin poškodovan

V garaži pri stanovanjskem objektu v Biljah blizu Nove Gorice je v torek popoldne eksplodirala peč na kurilno olje. Objekt je zajel požar, ki je povsem uničil garažo in starejše osebno vozilo, v požaru pa je bil poškodovan 59-letni domačin, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Novogoriške policiste so o požaru na stanovanjskem objektu obvestili v torek nekaj po 14. uri. Posredovali so novogoriški poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Kostanjevice, ki so požar dokončno pogasili, prezračili prostore in zaščitili del poškodovane strehe objekta.

Policisti so ugotovili, da je v garaži pritlične hiše eksplodirala peč na kurilno olje. V času eksplozije je bil v garaži tudi 59-letni domačin, ki je ob tem dobil več opeklin. Na kraju so ga oskrbeli novogoriški reševalci, nato pa so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Garaža je pogorela, prav tako tudi neregistrirano starejše osebno vozilo in različno orodje. Ogenj je zajel tudi izolacijo stanovanjskega objekta. Požar je povzročil veliko materialno škodo, a natančne ocene še ni. Novogoriški policisti vzrok eksplozije še ugotavljajo.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun