V Črni zagorelo v počitniški hiši, v Vuzenici plaz zasul cesto in ogrožal stanovanjsko hišo

Včeraj zvečer so črnjanski gasilci zaradi požara posredovali v Bistri, vuzeniški pa v Šentjanžu nad Dravčami, kjer se je sprožil večji zemeljski plaz. Na terenu pa so bili tudi gasilci v Solčavi.
190432249_958575294897565_5714005850873698387_n (1)

Črna na Koroškem

Včeraj ob 18.17 je v Bistri zagorelo v počitniški hiši. Začetni požar je do prihoda gasilcev pogasil lastnik. Gasilci PGD Črna na Koroškem so prostore prezračili ter preventivno pregledali s termovizijsko kamero.

Vuzenica

Včeraj ob 22.45 se je v Šentjanžu nad Dravčami zaradi razmočenega terena sprožil večji zemeljski plaz, ki je zasul cesto, ogrožal pa je tudi stanovanjsko hišo. Podrlo se je tudi več dreves. Posredovali so gasilci PGD Vuzenica, ki so cesto v dolžini 1. km zaprli ter uredili obvoz. S sanacijo plazu bodo pričeli tekom današnjega dne, so na Facebook strani zapisali vuzeniški gasilci.

Letošnji mesec maj zagotovo še dolgo ne bo šel v pozabo. Zaradi obilnega deževja se je ponoči sprožil plaz v Šentjanžu nad Dravčami. Pristojne službe že odstranjujejo nanešen material s ceste proti kmetiji Šavc – Bindiš, prav tako pa si bodo teren ogledali gozdarji, da skupaj s primernimi ukrepi preprečimo nadaljnje plazenje, pa so na Facebooku zapisali na Občini Vuzenica.

Solčava

Včeraj ob 18.12 se je v Solčavi sprožil zemeljski plaz, ki je ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Solčava so zemeljski plaz v približni izmeri 50 kvadratnih metrov prekrili s folijo.

Vir: SPIN, PGD Vuzenica

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.