Umrl je ravnatelj Glasbene šole Slovenj Gradec Aleksandar Đukanović

Iz Glasbene šole Slovenj Gradec prihaja žalostna vest. Sporočili so, da se je za vedno poslovil ravnatelj Aleksandar Đukanović.

“Z veliko žalostjo sporočamo, da se je včeraj za vedno poslovil naš dragi ravnatelj Aleksandar Đukanović. Novica o njegovi nenadni smrti nas je vse zelo hudo pretresla in nas obdala z nepopisno žalostjo. Bil nam je kot skrben oče, sto odstotno predan svoji družini, svojemu poslanstvu,” so v sporočilu za javnost zapisali na Facebook strani Glasbene šole Slovenj Gradec.

“Njegova želja je bila, da bi prava glasba našla prostor v mladih srcih. Imel je izrazit čut za lepo glasbo, bil kritičen, ko je bilo potrebno. Užival je v vseh dosežkih učiteljev in nam omogočil, da smo svoje znanje izpopolnjevali. Podpiral nas je v napredovanjih in skrbel, da bi šola imela kvalitetne učitelje. Prisostvovali smo številnim lepim koncertom v domačem kraju in drugod po Sloveniji ter tujini. Velikokrat nas je navduševal s svojim smislom za humor, posebno, kadar smo se vračali s koncertov,” so dodali.

Najuspešnejši učenci in učenke prejeli priznanja slovenjgraške občine 2020. FOTO: Arhiv Koroške Novice

Vsi, ki bi se želeli od ravnatelja Aleksandra Đukanovića posloviti, lahko to storite v petek, 12. marca, med 10. in 15. uro, ter v ponedeljek, 15. marca, med 10. in 12.uro, z vpisom v žalno knjigo v preddverju glasbene šole.

“Živel je za Glasbeno šolo Slovenj Gradec in to mu je bilo najpomembnejše v življenju. Z ravnateljevim odhodom je nastala neskončna praznina, ki jo bomo napolnili z bogatimi spomini. Hvaležni smo za dni, ki smo jih preživeli v njegovi bližini,” so še zapisali.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije