Udar strele na Malem Triglavu poškodoval 12 planincev

Udar strele na Malem Triglavu je danes okoli 15. ure poškodoval 12 planincev, od tega enega huje, so sporočili s kranjske policijske uprave (PU). Zaradi megle dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči prevaža gorske reševalce čim višje na goro, da bodo lahko čim prej nudili pomoč poškodovanim.
lightning-g06303b6ae_1280

Gorski reševalci iz Mojstrane, Kranjske Gore in Rateč so skupaj z dežurno ekipo gorske reševalne službe na Brniku in helikopterjem slovenske policije zaradi megle namreč ostali ujeti na Kredarici. Dežurna ekipa s helikopterjem Slovenske vojske zato nudi pomoč gorskim reševalcem, je še razvidno iz poročila uprave za zaščito in reševanje.

Strela naj bi večkrat udarila na območje, kjer so bili pohodniki, poročajo s PU Kranj. Skupina 17 planincev se je namreč vračala s Triglava proti Malemu Triglavu in Kredarici. Po podatkih policije je udar strele huje poškodoval enega planinca, ki zaenkrat ni v življenjski nevarnosti, druge pa lažje.

Ekipa gorskih reševalcev je s policijskim helikopterjem na območje Triglava priletela v normalnem vremenu, ki se je vmes zelo poslabšalo in zahtevalo pristanek helikopterja, poročajo s kranjske policijske uprave.

Ekipa je zaradi tega začela s klasičnim reševanjem, pri čemer so s pomočjo še drugih pohodnikov, gorskega vodnika in osebja Kredarice vse udeležence udara strele uspešno pospremili do Kredarice. Enega so morali nositi, ekipa policijskega helikopterja pa je z letom omogočila, da so vsi poškodovanci dobili pomoč zdravnika in reševalcev, so sporočili s policije.

Zaradi večjega števila poškodovanih in slabega vremena je bil aktiviran tudi helikopter Slovenske vojske in gorski reševalci, ki pomagajo pri reševanju in poskušajo opraviti transport vsaj huje poškodovanega pohodnika v zdravstveno ustanovo. Intervencija pa po navedbah policije tako še poteka.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.