Tuja krivda za smrt najdene osebe na območju Štor je izključena

policija luči

O tem, da so bili včeraj, nekaj pred 13. uro, policisti obveščeni o najdbi vozila na območju Štor, v katerem je bila mrtva oseba, smo že poročali. Danes pa so nam s PU Celje sporočili podrobnosti dogodka.

Naj spomnimo, da sta bili v vozilu vidni dve s cevko povezani posodi z neznano snovjo. Ker je obstajala možnost, da bi pri odprtju vozila prišlo do kemične reakcije, so policisti v sodelovanju z gasilci in predstavniki Civilne zaščite zavarovali širše območje okoli vozila. Iz varnostnih razlogov so najprej evakuirali stanovalce bližnje hiše in nato še stanovalce okoliških hiš.

Ko je bilo poskrbljeno za varnost prebivalcev, so ob prisotnosti predstavnikov oddelka za protibombno zaščito Generalne policijske uprave ter predstavnikov ostalih interventnih služb, odprli vozilo, v katerem je bil mrtev moški. Evakuacijo okoli 40. prebivalcev bližnjih hiš so prekinili, ko ni bilo več razlogov zanjo.

Ogledna skupina je v večernih urah opravila ogled. Tuja krivda za smrt najdene osebe je izključena. Pristojne osebe so v nadaljevanju zavarovale plastenke z neznano snovjo ter nekaj drugih predmetov iz vozila. Analiza le teh bo opravljena danes oziroma v naslednjih dneh, so še sporočili s PU Celje.

Nihče od prisotnih na kraju dogodka ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan nihče od okoliških prebivalcev. Po vseh zbranih obvestilih in ostalih izvedenih aktivnostih, bodo policisti o dogodku obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.