Tudi minula noč na goriškem Krasu ni prinesla miru; nov požar se širi proti Trstelju 

Na goriškem Krasu tudi minula noč za gasilce ni bila mirna. Poleg pojavljanja manjših žarišč na dosedanjem požarišču je ponoči zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen, na hribu Veliki Ovčjak. Požar se ob vetru širi proti Trstelju oz. Železnim vratom. Zjutraj pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom.
295298122_732591911356267_9087062356494530871_n

Kot so danes sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko, je ob približno 1. uri zagorelo nad vasjo Šibelji v občini Komen. Gre za območje na drugi strani Trstelja, kjer doslej ni gorelo, je povedal poveljnik kraške gasilske zveze Peter Jerina.

Zagorelo je na hribu Veliki Ovčjak, ob vetru pa se ogenj širi proti Trstelju oziroma predelu Železnih vrat. Kot je povedal dosedanji vodja intervencije Blaž Rogelja iz PGD Komen, je na terenu že več kot 180 gasilcev s 60 vozili iz kraške in goriške gasilske zveze ter gasilskih zvez Ilirska Bistrica, Postojna, Vipava in Ajdovščina.

Območje je s termo kamero že preletel policijski helikopter, zdaj pa sta v zraku tudi dva helikopterja za gašenje iz zraka.

Nekaj po 5. uri pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom, je povedal nočni vodja intervencije Uroš Kemper. Na to območje so usmerili vse enote, ki so bile ponoči na terenu in nadzirale veliko požarišče.

Ponoči je na požarišču ostalo 58 gasilcev, v torek pa se je z ognjem bojevalo 143 gasilcev s pomočjo 44 gasilskih vozil. Na različnih krajih so se še vedno pojavljala posamezna majhna žarišča, gasilci pa so bili zaradi premalo padavin ter kasnejšega vetra v nenehni pripravljenosti.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.