Takšno stanje je za seboj pustilo današnje neurje na Koroškem (FOTO)

Večji del Slovenije so v popoldanskih urah s severa zajele močnejše nevihte, v več krajih je zalivalo kleti in garaže, meteorna voda ponekod ogroža hiše. Marsikje je klestila tudi toča, med drugim na Koroškem, kjer je bilo kot kaže najhuje v Radljah ob Dravi, o toči pa poročajo tudi iz Lovrenca na Pohorju in še iz drugih krajev po državi. Na Brniku je toča pobelila tamkajšnje letališče.
193137833_10225537284438402_4639274118888306216_n

Voda je zalila več kleti na območju Domžal, Lukovice ter na Štajerskem, Dolenjskem, v Pomurju in delu Koroške, kjer je klestila tudi toča. Ponekod je zaradi nanosov in podrtih dreves oviran promet.

Občino Radlje ob Dravi je zajelo neurje z nalivi in točo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo, gasilci PGD Vuhred pa so prečrpali vodo iz zalitih kletnih prostorov v Vuhredu.

Vuhred

Podvelka

Delavci cestnega podjetja VOC Celje so iz regionalne ceste Dravograd – Maribor, v občini Podvelka, na dveh lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Slovenj Gradec

Na cesti Slovenj Gradec – Kotlje je podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja.

Foto: Nejc Kotnik

Veliko dela imajo tudi štajerski gasilci. Med drugim o več podrtih drevesih, zalitih kleteh, tudi o plazovih poročajo z območja Selnice ob Dravi, Ruš, Rač in Frama, Maribora, Pesnice, Poljčan ter Lovrenca na Pohorju.

Lovrenc na Pohorju

Na območju občine Lovrenc na Pohorju so zabeležili več dogodkov (podrta drevesa, poplavljena cestišča, poplavljene kleti), klestila pa je tudi toča. Na dogodkih je posredovalo PGD Lovrenc na Pohorju.

“Snežak”, ki je danes iz sodre nastal na brniškem letališču. Del srednje, severne in vzhodne Slovenije so lokalno zajele tudi močne nevihte in krajevna neurja s točo, silovitimi sunki vetra in močnimi nalivi. Vir: Neurje.si, Foto: Miha Kimowac Molj

V občini Domžale je popoldne močnejše neurje zajelo širše območje Jarš, Rodice in Vira ter center Domžal. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več objektov. Na 21 lokacijah posredujejo gasilci več društev, navaja uprava za zaščito in reševanje.

Na območju občine Lukovica je močnejše neurje zajelo širše območje vasi Rafolče. Zalitih je več kleti in garaž, meteorna voda pa ogroža več objektov. Gasilci posredujejo na 16 lokacijah, aktiviran je tudi štab civilne zaščite občine Lukovica.

Na območju občine Slovenske Konjice je zalitih več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več objektov, prostovoljni gasilci iz več društev pa posredujejo kar na 23 lokacijah.

Tudi občino Gornja Radgona je zajelo močno neurje. Tam je strela udarila v drevo, ki je zagorelo, požar so pogasili gasilci. Ti pomagajo tudi pri prečrpavanju meteorne vode iz več objektov, navaja uprava. Gasilci prečrpavajo vodo tudi v naselju Pušča na območju Murske Sobote.

O poplavljenih objektih in blatu na cestah poročajo tudi iz Trebnjega, kjer so posredovali gasilci in delavci komunale. Tudi na območju Novega mesta je neurje naneslo blato na več cest, poplavljen je en objekt. Tudi tam posredujejo gasilci in delavci cestnega podjetja. Več objektov je poplavljenih na območju Mirne Peči.

Prometno-informacijski center za državne ceste opozarja, da nevihte z močnimi nalivi in točo ponekod ovirajo promet, zato voznike pozivajo k previdni vožnji, prilagojeni razmeram.

Regionalna cesta Ruše-Puščava je pri Fali zaprta zaradi nanosa kamenja in zemlje. Na glavni cesti Maribor-Dravograd je pri Selnici ob Dravi zaradi poplavljenega cestišča promet urejen izmenično enosmerno, prav tako na glavni cesti Mestinje-Šentjur pri Belem, a tam zaradi zemeljskega plazu, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste, objavljeni ob 20.20.

Ponoči bodo padavine ponehale, jasnilo se bo, po nekaterih nižinah bo do jutra nastala megla. Jutranje temperature bodo od sedem do 10, na severozahodu okoli štiri stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V petek bo na Primorskem jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo možne krajevne plohe. V noči na nedeljo bodo padavine prehodno zajele večji del Slovenije. V nedeljo še kaže na spremenljivo vreme, ponekod bo še možen dež.

Vremenska slika: Alpe je dosegla nova vremenska fronta, ki bo zvečer prešla tudi naše kraje. Pred njo z vetrovi južnih smeri k nam doteka razmeroma topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in v prvem delu noči bodo predvsem v krajih severno in zahodno od nas krajevne plohe in nevihte, ki bodo proti jutru ponehale. V petek bo ob severnem Jadranu jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Vir: SPIN, STA, Neurje.si, ARSO

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.