Štirje fantje iz Savinje rešili voznika

Vozniku osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, vozilo pa je nato zdrselo v reko Savinjo, so pomagali štirje fantje, ki so nesrečo opazili iz drugega vozila, so sporočili s celjske policijske uprave.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 729 klicev občanov. 199 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 66 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 56 s področja javnega reda in miru.

V petek, nekaj čez 19. uro, so policisti na relaciji Rimske Toplice – Zidani Most, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča, nakar je vozilo zdrselo v reko Savinjo, so danes sporočili s PU Celje.

Vozniku so nesebično priskočili na pomoč štirje fantje, ki so nesrečo opazili iz drugega vozila, za kar se jim na PU Celje zahvaljujejo.

FOTO: PGD Laško

Gasilci Gasilska enota Laško in PGE Celje so izvedli protinaletno in protipožarno varovanje, zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in s pomočjo dvigala izvlekli uničeno osebno vozilo iz brezna na cestišče. Reševalci NMP Laško so eno poškodovano osebo odpeljali na pregled v bolnišnico Celje. Obveščene so bile pristojne službe, je navedeno na Facebook strani PGD Laško.

Vir: PU Celje