Štiriletnik v šolo v Teksasu prinesel pištolo

V ameriški zvezni državi Teksas je štiriletni otrok v sredo v šolo prinesel nabito pištolo. Orožje je opazil policist, ki sicer ni bil zaposlen na šoli, in ga nemudoma prevzel. Policija je medtem že aretirala očeta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je kot lastnika orožja identificirala otrokova starša, njegov 30-letni oče pa je bil aretiran in obtožen zaradi omogočanja dostopa do strelnega orožja otrokom ter zapuščanja ali ogrožanja otroka.

Do podobnega incidenta je prišlo v ponedeljek v mestu Cochise v Arizoni. Tam so v šoli pri sedemletnem otroku v nahrbtniku našli nenabito pištolo skupaj s napolnjenim nabojnikom. Še drugo orožje pa so pozneje odkrili v upravnih prostorih šole, kamor ga je otrok med čakanjem na oblasti očitno skril. Zoper otroka je uveden disciplinski postopek v skladu z zakoni o ravnanju z mladoletniki.

Američani so v preteklih letih bili deležni več krvavih streljanj v šolah. Samo maja je bilo v množičnem streljanju na osnovni šoli v mestu Uvalde v Teksasu ubitih 19 otrok in dva učitelja. V ZDA je sicer v obtoku skoraj 400 milijonov kosov orožja, več kot je prebivalcev, navaja AFP.

Več iz istega kraja