Search
Close this search box.

Slovenske ceste terjale še dve smrtni žrtvi

V soboto ob okoli 19. ure se je na območju policijske uprave Koper zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 54-letni motorist, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Voznik motornega kolesa iz Ljubljane je med vožnjo iz smeri Divače proti Kozini, pred priključkom na avtocesto v levem dolgem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča, kjer je trčil v drog javne razsvetljave. Zaradi hudih telesnih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Ob 21. uri pa je na Prešernovi ulici v Ljutomeru v prometni nesreči umrl pešec. Do nesreče je prišlo, ko je 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v smeri naselja Noršinci, na prehodu za pešce trčil v 33-letnega pešca iz občine Ljutomer, ki je prečkal vozišče z njegove desne strani. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 93 prometnih nesreč, 13 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri s hudimi, v treh prometnih nesrečah pa so tri osebe umrle. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 166 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 125-krat posredovali na javnih krajih in 41-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali pet voznikov, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 16 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 18 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, pet povzročitev telesnih poškodb, dve preprečitvi uradnega dejanja uradni osebi ter po eno kaznivo dejanje ponarejanje listin in drzna tatvina.

Dogodki

V soboto ob okoli 19. ure se je na območju policijske uprave Koper zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 54-letni motorist, so sporočili iz Generalne policijske uprave.