fbpx
.
.

Slovenjgraški policisti prijeli tihotapca ilegalnih prebežnikov in obravnavali vlom

Na območju Policijske uprave Celje so ta konec tedna obravnavali 230 interventnih dogodkov. Policisti so obravnavali 13 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 16 v zasebnem prostoru, 87 dogodkov s področja prometne varnosti in 47 kaznivih dejanj, med katerimi so prevladovali vlomi v objekte, tatvine, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Na območju Slovenj Gradca so obravnavali vlom in ilegalne prebežnike.

Vlom v objekt – Slovenj Gradec

Na območju Slovenj Gradca je neznani storilec vlomil v tri kontejnerje na delovišču, od koder je ukradel dva prenosna računalnika in več kosov orodja.

Ilegalni prehodi državne meje v času od petka 29. 11. 2019 odo 1. 12. 2019

V petek, okoli 22. ure so policisti PP Slovenj Gradec na območju Doliča pri kontroli prometa ustavili 37-letnega državljana Ukrajine. Pri tem so ugotovili, da v vozilu prevaža štiri ilegalne prebežnike, državljane Iraka. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, zoper katerega je odredil sodno pridržanje. Dva državljana Iraka sta zaprosila za azil, dva pa bosta predana v R Hrvaško.

Pri tem naj še omenimo, da so policisti PP Rogaška Slatina prav tako v petek prijeli državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Zaprosil je za azil in je bil odpeljan v azilni dom.

Vir: PU Celje

Komentiraj

Close Menu