Slovenjgraški policisti prijeli tihotapca ilegalnih prebežnikov in obravnavali vlom

  • Pixabay

Na območju Policijske uprave Celje so ta konec tedna obravnavali 230 interventnih dogodkov. Policisti so obravnavali 13 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 16 v zasebnem prostoru, 87 dogodkov s področja prometne varnosti in 47 kaznivih dejanj, med katerimi so prevladovali vlomi v objekte, tatvine, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Na območju Slovenj Gradca so obravnavali vlom in ilegalne prebežnike.

Vlom v objekt – Slovenj Gradec

Na območju Slovenj Gradca je neznani storilec vlomil v tri kontejnerje na delovišču, od koder je ukradel dva prenosna računalnika in več kosov orodja.

Ilegalni prehodi državne meje v času od petka 29. 11. 2019 odo 1. 12. 2019

V petek, okoli 22. ure so policisti PP Slovenj Gradec na območju Doliča pri kontroli prometa ustavili 37-letnega državljana Ukrajine. Pri tem so ugotovili, da v vozilu prevaža štiri ilegalne prebežnike, državljane Iraka. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, zoper katerega je odredil sodno pridržanje. Dva državljana Iraka sta zaprosila za azil, dva pa bosta predana v R Hrvaško.

Pri tem naj še omenimo, da so policisti PP Rogaška Slatina prav tako v petek prijeli državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Zaprosil je za azil in je bil odpeljan v azilni dom.

Vir: PU Celje