Slovenjgradčan osumljen prejemanja podkupnine

Iz PU Celje so sporočili, da so celjski kriminalisti v ponedeljek v predkazenskem postopku, na območju PU Celje, zaradi suma storitve kaznivega dejanja - Nedovoljeno sprejemanje daril, 55-letnemu moškemu iz Slovenj Gradca, odvzeli prostost.

55-letni osumljenec, doma iz območja Slovenj Gradca, je od odgovorne osebe gospodarske družbe iz območja Polzele, zahteval nagrado v denarnem znesku 3.000€. Kot protiuslugo bi kot sodni izvedenec po sklepu sodišča, izdelal izvedensko mnenje v korist omenjene gospodarske družbe tako, da bi le-ta v gospodarskem sporu uspela.

V omenjeni zadevi so kriminalisti izvajali več prikritih preiskovalnih ukrepov. Osumljeni je pred prijetjem zahteval in prejel darilo – podkupnino v vrednosti 3.000€. Po izročitvi denarja so kriminalisti osumljenca prijeli, denar, ki ga je prejel, pa zasegli.

55-letnika bodo kriminalisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Nedovoljeno sprejemanje daril po 2. odstavku 241. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). V naslednjih dneh bodo nadaljevali s pregledom zasežene poslovne dokumentacije, računalniške opreme ter drugih predmetov, ki so bili zaseženi pri hišnih preiskavah oziroma pridobljeni pri zbiranju obvestil v predkazenskem postopku.