Search
Close this search box.

Reševalci v soboto pomagali več izgubljenim pohodnikom in lovcema

Gorski reševalci so v soboto imeli precej dela z iskanjem izgubljenih pohodnikov. Med drugim sta pri sestopu s Prisojnika s poti zašla dva planinca, ki so ju gorski reševalci GRS Kranjska Gora našli nepoškodovana in ju pospremili v dolino. S helikopterjem pa so v dolino prepelji dva lovca, ki sta se zaplezala pod Črnelsko špico.

Lovca sta se pod Črnelsko špico v občini Bovec v soboto popoldne zaplezala na nadmorski višini okoli 2000 metrov. Posredovali so reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Bovec in združena ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in GRS na Brniku. Zaplezana lovca je helikopter Slovenske vojske nepoškodovana prepeljal v dolino, poroča center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje.

Helikopter je v soboto posredoval tudi v gozdu na Pokljuki in v dolino do reševalcev nujne medicinske pomoči Bled prepeljal osebo, ki jo je obšla slabost. V dogodku so posredovali tudi reševalci GRS Radovljica.

Reševalci GRS Kamnik pa so v soboto zvečer pomagali izmučenim trem planinkam, ki so zašle z označene poti na Gabrški peči v občini Kamnik. Reševalci so jih nepoškodovane pospremili do nihalke na Veliki planini, s katero so se odpeljale v dolino, navaja center za obveščanje.

Na pobočju nad izvirom reke Hubelj v občini Ajdovščina pa sta se v soboto zvečer izgubila pohodnika. Ajdovski gorski reševalci GRS Tolmin so pohodnika našli in ju nepoškodovana pospremili v dolino.

Dogodki