Ravne: Hudo poškodovanega povzročitelja prometne nesreče prepeljali v SB Slovenj Gradec

Kot smo že poročali, je v dopoldanskih urah prišlo do prometne nesreče na območju ravenske občine, zaradi česar je bila nekaj časa zaprta cesta Ravne - Prevalje. Zdaj pa je znanih nekaj več podrobnosti.

Ob 10.39 sta na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem trčila osebno vozilo in motorno kolo, poroča UPrava RS za zaščito in reševanje. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca ter nevtralizirali razlite tekočine.

Reševalci ZRCK Ravne so ponesrečenca z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Po podatkih PU Celje je do nesreče prišlo, ko je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz Dobje vasi proti Ravna na Koroškem, poskušal prehiteti pred seboj vozeč kmetijski traktor, nakar pa si ji premislil in začel zmanjševati hitrost.

Ko je voznik motornega kolesa poskušal zapeljati nazaj na svoj vozni pas, je trčil v zadnje kolo traktorja, nakar ga je vrglo na levo stran v osebno vozilo. Po prvih podatkih policije je povzročitelj prometne nesreče, torej voznik motornega kolesa, utrpel hude telesne poškodbe, ni pa v smrtni nevarnosti. Druga dva udeleženca v nesreči nista bila poškodovana.

Več informacij bo znanih jutri, so za Koroške Novice navedli na PU Celje.