Search
Close this search box.

Ravenski policisti kazensko ovadili dva moška, ki sta osumljena nasilja v družini, nasilništva, groženj in poškodovanja tuje stvari

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so v zadnjem tednu kazensko ovadili dva nasilneža, osumljena storitve kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, groženj in poškodovanja tuje stvari. V obeh primerih so nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja. Preiskovalna sodnica je v nadaljevanju obema odredila pripor.

45-letni osumljenec, stanujoč na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, je osumljen kaznivega dejanja nasilje v družini po 191/I členu Kazenskega zakonika -1 in dveh kaznivih dejanj nasilništva, po 296/I členu Kazenskega zakonika -1. Osumljeni je nasilje nad izven zakonsko partnerico izvajal dobro leto dni. V dveh primerih je nasilje nad žrtvijo izvajal še v času, ko nista živela skupaj, tretjič pa je z njo fizično obračunal v času skupnega življenja, so sporočili s PU Celje.

Partnerka je zaradi strahu pred njim, moč za prijavo nasilja zbrala šele prejšnji teden. Osumljenemu 45-letniku so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je odredila pripor. 45-letnika so zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja obravnavali in kazensko ovadili tudi že v preteklosti.

V drugem primeru so ravenski policisti 40-letnega moškega, prav tako z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilje v družini, grožnje in poškodovanje tuje stvari.

V zadnjem obdobju je partnerki namreč večkrat grozil in jo tudi fizično napadel. Tudi v preteklih letih je bil do partnerke večkrat nasilen, zaradi česar je bil tudi že obsojen na zaporno kazen, ki jo je odslužil. Tokrat mu je preiskovalna sodnica zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilje v družini, grožnje in poškodovanje tuje stvari, odredila pripor.

Vse žrtve nasilja policisti pozivajo, naj vsako obliko nasilja takoj prijavijo policiji, le na ta način bodo lahko policisti storili vse, da žrtev zaščitijo in proti storilcu pravočasno ukrepajo. Prav tako pozivajo sorodnike žrtev, sosede, znance, skratka vse, ki posumijo, da se za štirimi zidovi dogaja nasilje, da jih o tem obvestijo, dodajajo na PU Celje.

Dogodki