Radlje: Znane so podrobnosti prometne nesreče, v kateri se je huje poškodoval motorist

S PU Celje so danes sporočili podrobnosti prometne nesreče, ki se je pripetila v naselju Zgornja Vižinga, kjer sta trčila osebno vozilo in motorno kolo. Pri tem se je motorist huje poškodoval.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih štirih dneh prejeli 867 klicev občanov. 243 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 52 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 106 s področja prometne varnosti in 73 s področja javnega reda in miru.

Od petka do danes so na območju PU Celje obravnavali 50 prometnih nesreč, v eni se je hudo poškodoval motorist, v petih prometnih nesrečah je prišlo do lažjih telesnih poškodb, 44 prometnih nesreč se je končalo z materialno škodo na vozilih in objektih.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. V petih primerih so zasegli osebna vozila, v enem primeru pa skuter. Eden od voznikov, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja, je imel v krvi dobre tri promile alkohola.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v petek, okoli 13.30 ure, obravnavali na relaciji Radlje – Muta. Zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo jo je povzročil 47-letni motorist, ki je trčil v osebno vozilo. V trčenju se je motorist hudo poškodoval.

Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Reševalci ZRC Koroške – enota NMP Radlje ob Dravi so poškodovanca prepeljala v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Vir: PU Celje, SPIN