Prometno nesrečo na primorski avtocesti povzročil 47-letni voznik tovornjaka

Na primorski avtocesti se je med Brezovico in Vrhniko zgodila prometna nesreča, zaradi česar je bila avtocesta več ur zaprta v smeri proti Kopru. Po podatkih policije sta trčili dve tovorni vozili, huje poškodovanih v nesreči ni, so za STA pojasnili na policiji. Trčenje je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 47-letni voznik tovornjaka.
156175513_278120994031469_7915083554526065109_o

Eno od tovornih vozil, ki je bilo udeleženo v nesreči, je prevažalo nevarne snovi, a ni nobene nevarnosti, da bi nevarne snovi iztekale ali ogrožale okolje, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Po ugotovitvah policije je 47-letni slovenski voznik tovornega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del drugega tovornega vozila pred njim. Povzročitelj je vozil tovorno vozilo za prevoz nevarnega tovora, vendar kljub močno poškodovani kabini vozila do izpusta nevarne snovi ni prišlo. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, izdali so mu tudi plačilni nalog, so naknadno sporočili s policije.

Po informacijah prometno-informacijskega centra za državne ceste so dopoldan nastajali zastoji iz smeri zahodne in južne ljubljanske obvoznice, obvoz za osebna vozila pa so uredili po cesti Brezovica-Vrhnika.

Zaradi ogleda kraja ter odstranjevanja posledic nesreče je bila do 10.45 avtocesta v smeri Kopra popolnoma zaprta, nato pa je promet stekel po odstavnem pasu. Ob 12. uri so avtocesto v celoti odprli, so še navedli na policiji.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.