Prometna nesreča v Mežici in na Muti ter rahel potres v bližini Dravograda

FOTO: PGD Radlje ob Dravi.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje sta se v zadnjih 24 urah zgodili dve prometni nesreči. Včeraj zvečer v Mežici, kjer ni bilo poškodovanih, danes pa na Muti, kjer je bila poškodovana ena oseba. Iz območja Dravograda pa poročajo o potresu.

  • Zjutraj ob 7.54 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, zabeležili potres magnitude 1,3 v bližini Dravograda, 72 km severovzhodno od Ljubljane. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Vuzenice, Bukovske vasi in Gortine.

 

  • Ob 14.22 sta na regionalni cesti na Gortini, občina Muta, trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne in PGD Radlje ob Dravi so kraj nesreče protipožarno zavarovali, pomagali pri prenosu poškodovanca in odstranili vozila z vozišča. Eno osebo so reševalci odpeljali v SB Slovenj Gradec, drugi udeleženec je zdravniško pomoč odklonil.
FOTO: PGD Radlje ob Dravi.

 

  • Včeraj ob 20.07 je na Podjunski cesti v Mežici osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in gasilci PGD Mežica so zavarovali kraj nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije